2012. július 31., kedd

2. hét

Chili szépen fejlődik, okosodik és imádni való!!!! :)

Hétköznap elvan, napközben hűsöl a kövön, rágcsálja a köteleit, néha bepróbálkozik az ajtó félfánál, házimozinál is, illetve a szennyes kosár is kifejezetten érdekes rágni való dolog... :)

Sétákat egyre jobban szereti, minimum 45 perces séta kell neki (reggel is-aminek én örülök a legjobban:) ), tápot szépen megeszi, jól beáztatva porszívózza.

Kocsiban lábamnál utazik, szépen lefekszik és alszik az úton. Hétvégét megint Velencén töltöttük, kapott saját kis medencét (- otthon nem győzöm kiszedni a pocsolyákból... :) amibe simán belemegy, játék nélkül is, nagyon édes, ahogy fújja a buborékokat a víz alatt és utána elkapja...haláli!!!

Az állatorvosunk regisztrálta őt, szerdán megyünk oltásért és akkor a spot-ot is megkapja, mert hétvégén Ákos kiszedett belőle egy kullancsot...olyan pici volt, hogy én még a zsepin sem láttam igazán, de azonnal kiszedtük, nem lett semmi gond, a kedve hibátlan...sőt! :)

Amit otthon művel néha...nekifutásból rohangál a kövön és csúsztatja a popsiját - szörföl!!!!! :) És nem csak egyszer véletlenül, hanem egymás után csinálta...betegre nevettük magunkat, persze, mire elővettük a fényképezőt, abbahagyta, de akkora alakítás volt!!! :)

Egy szó mint száz, nagyon édes és láthatóan jól érzi magát - folyton a hátán sziesztázik meg horkol. :)



























2012. július 23., hétfő

1. hét

Legelőször is, mindenki nagyon jól érzi magát. Mi azért, mert Chili nagyon okos és fogékony kutya, Chili pedig láthatóan biztonságban érzi magát mellettünk.

Az éjszakáink nagyon nyugodtak, egyszer felkel inni, de utána szépen visszaalszik - ezt is csak azért tudom, mert Ákos megvilágítja a telefonjával, hogy mit csinál, én fel sem ébredek már rá... :)
Horkolás...az van, főleg, ha jól elfáradt, mert egész nap rohangált, egyszer fel is ébresztettem, hogy forduljon át, mert nem bírtunk aludni a hangzavarban...
Szuszmákolás is van, de ez olyan jó, jó rá elaludni, hogy ott szuszog mellettünk.
Reggel kelünk 6.45-kor és indulunk egy félórás sétára - nagyon ügyesen elvégzi lent a dolgát, már megvannak a bevált helyek is - ma már kétszer pisilt lent!!! :)
7.15-kor feljövünk, egy kis játék meg persze fegyelmezés, hogy ne egye meg a házimozi elemeit és mielőtt elmegyünk 8-kor reggeli, beáztatva.
Ezt a tápot kapja:
http://www.royalcanin.hu/termekek/termekek/termekek-kutyak-szamara/fajtatapok/french-bulldog-30-junior
Kb. 8.30-kor megyünk el otthonról, akkorra már Ő is lenyugszik és berakjuk a kis kennelbe, ahol el is alszik, ott nyugiban van, nincs nyüszítés , tudja már, hogy ott pihenni kell.
Húgom megy délben sétáltatni/játszani/fárasztani, így délután pihen, amíg Ákos haza nem ér 16.15-kor, akkor séta és játék van, aztán én is hazaérek 18.30 körül és elmegyünk egy nagyobb sétára (egyelőre nincsenek nagy melegek, így neki is van kedve jönni), 19.30 körül megkapja a vacsit, utána pihi/szunya, majd 21.30-kor gyors pisi/kaki lent - ez kb. 10-15 perc. Utána alvás reggelig! :) Így állítottuk be a hétköznapokat és egyelőre neki is beválni látszik. Nagyon rendes kiskutya.
A séták is egyre jobban mennek, szaglászik sokat, a földről már nem vesz fel semmit, ezt gyorsan megtanítottuk neki - Cesar Millan féle "csss" hang minden rosszaságnál és mint egy varázsütés, abbahagy/kiköp/elereszt!!! :)
A nyakörvet néha vakargatja, de már ezt is egyre kevesebbet, néha leül a járdán nézelődni, de ha várunk és szólunk neki, akkor visszazökken és jön velünk tovább.
Más kutyák nagyon érdeklik, van két francia bulldog barátunk (Süti&Masni), imád velük sétálni, szegény Süti füleit állandóan elkapja... :)
Voltunk állatorvosnál, ott is minden rendben volt - kapott féreghajtót, az oltás után semmi gond nem volt, ugyanolyan élénk volt, mint mindig. Oltás után lementünk vele Velencére Anyukámékhoz meg Ákos szüleihez, ahol ott volt a két kis unokahúga is (5,5 és 2,5 évesek), mindenki nagyon odavolt érte, Anyukámék nem is tudták, hogy lesz kutyánk, így nekik hatalmas meglepi volt, amikor szaladt feléjük!!! Nevelőapukám Dömpernek nevezi...Velencén mindent végigszagolt, bebarangolt, nyulazott, tengeri malacozott, gyerekekkel/velünk játszott és persze óriási alvások is voltak!
Szóval jól lefárasztottuk...a kocsiban vasárnap hazafelé végig aludt, úgy kellett kirobbantani, amikor hazaértünk.

Voltunk Apukáméknál is, ahol a 3 éves erdélyi kopónkkal versenyt futott(!!!), ott is nagyon jól viselkedett, hatalmasakat rohangáltak, óriási pacsálások közepette. :)

Ő nem tudja, de minden gondolatunk körülötte forog... :))



ILYEN OTTHON...







JÁTÉK KÖZBEN...






JÁTÉK UTÁN...






MINDENKI SZERETI...