2012. december 19., szerda

mosás után

Tegnap kimostuk Chili nagyágyát, mert...mert kimostuk. :) Így neki maradt a kisebbik ágyikója éjszakára, amiben lehetetlennek tűnő formációkban aludt, de tényleg. Egyszer kétszer felébredtem, mert úgy horkolt, hogy zengett a ház. Volt olyan, amikor mind a négy lába az égnek állt, a feje meg lógott ki a szőnyegére...csúcs volt! :) Reggel addig szórakoztatta a felállított párnátlanul maradt nagy ágyát, amíg felborította és ettől úgy megijedt, hogy egyszerre négy lábbal felugrott Ákos mellé az ágyra!!! :)

Amíg készülődtünk Ő azért befeküdt az üres műanyagba:




És a séta... :)


2012. december 17., hétfő

internet és egyéb állatfajták

...a világháló egyszerre áldás és átok...

Ezt nyilván sokan gondolják így. Amikor valamit keresek, akkor szuper, hogy azonnal rábukkanok, de amikor "kéretlen" információkkal tesznek paranoiássá az már sok(k). A Facebook-on levő Francia Bulldogos/Bulldogos csoportoknak tagja lenni, akkor szuper, amikor cuki képek/hasznos tippek és egyéb jó ötletek cserélnek gazdát, de amikor látom a rémisztő kérdéseket, hogy az én kutyám ezt meg azt csinálja, így meg úgy hullik a szőre, meg mittoménmégmiket, akkor frászt kapok...lehet, hogy a Chilinek is ezért van az, hogy...és ilyenkor jön Ákos (Hál'Isten)!!! és elmagyarázza, HOGY A MI KUTYÁNKNAK NINCSEN SEMMI BAJA!!!!! MIÉRT LENNE????? És tök igaza van, hiszen megnyugvással tölt el, hogy Ő a legjobb helyről került hozzánk és ha bármi baj lenne, akkor úgyis a Tenyésztő lenne az első, akit felhívnék... Mindig megnyugszom és mindig megfogadom, hogy nem, nem olvasom el ezeket a bejegyzéseket, csak a cuki fotókat nézem meg!!! :)

Így tettem ma reggel is és ezt a képet találtam, nekem nagyon tetszik:


Chili egyébként ma reggel nem ébredt fel az óracsörgésre és nem ült oda az ágy mellé, hogy masszírozzam (pedig minden reggelt így indítunk)...mert még horkolt. :) A hátán fekve dorbézolt, így egy jó kis hasvakarással ébredt, de jó neki... :)))

A séta is a ködkóma jegyében telt:


 

2012. december 15., szombat

A csodálatos mandarin

...milyen jó kis zenemű ez, nem? De. Én szeretem...no mindegy.

Valamelyik este Ákos pucolt egy kis mandarint és kérdezte, hogy Chilinek nem adunk-e egyet? Néztem nagy szemekkel...eszembe se jutna, de ha Ő mondja, hát adjunk, nagy baja nem lehet. Adtunk is neki egy szemet, amit nem igazán tudott szerintem definiálni, hogy akkor ez most mi a szent szőr...mert hát hús/táp szaga nincsen, de nedves, meg puha is...nézegette, bevette a szájába, kiköpte, megint be, megint kiköpte...és ez ment pár percig, forgatta a szájában, majd hallom, hogy nyel egy hatalmasat! Lenyelte egyben, nem is rágta meg, csak olyan "nah legyünk túl rajta" alapon lenyelte. :) Ennyit a mandarinevésről, majd mi jóízűen megesszük, neki meg marad a táp! :)A táp, amit a héten képtelenség volt beszerezni...októberben rendeltem Uraságának 4 zacskó tápot és abban a hitben éltem, hogy még van egy és idén már nem kell rendelnem...nem tudom, hol nem ment a matek, de döbbenten vettük észre, hogy az utolsó zacskót már bizony felbontottuk...Általában a www.petnet.hu -ról szoktam neki rendelni, ami most is így történt. Mindig nagyon pontos a szállítás, jók az árak és a termékek is, meg vagyok velük elégedve. Most is azonnal visszahívtak, hogy ne haragudjak, de nincsen junior tápjuk...ami azért volt aggasztó, mert már csak 2-3 napi kajánk volt...szuper felhívtam minden websopot, még a Royal Canin-t is, de mindenki jelezte, hogy hiánycikk és vegyek mást a kutyának...okéköszi... Tűzoltásként bementem a Fressnapf-ba (ahova odatelefonáltam délelőtt, hogy rakjanak el egy zacsit, mondták, hogy jó, hogy telefonáltam, mert az volt az utolsó....gyönyörű) és 2 000 (!!!) Ft-tal drágábban vettem neki egy zacskó tápot.

Szerintem elmondható rólam, hogy ha valaki én nem sajnálom a pénzt, pláne nem a kiskutyánktól (Ákos ki is van ettől... :)), de azért ennyivel drágábban adni a tápot?????????????????????????????????????????????????????????????????

Én bajom nyilván, tanultam is belőle. Lényeg, hogy a táp-szállítmány jövő héten megérkezik! :)



És azért egy kép a kis kópéról :)




2012. december 6., csütörtök

mikulásra várva...

Habár Chilinek nincsen kis csizmája és valószínűleg azt a kérdést sem pontosan érti, hogy "Na, mit hozott Neked a Mikulás?", de azért nagyon izgatott lett, amikor valamit eldugtam a hátam mögé és kérdezgettem tőle a fenti mondatot... Nagyon aranyos volt és persze, hogy neki is hozott valamit Nagyszakáll! :)))

Mi van a kezedben??????


IGEN!!!! Ez az enyém!!! :))))



Jöhet a játék:


2012. december 4., kedd

Tatai kirándulás

Sikerült három felejthetetlen napot eltöltenünk Tatán az Öreg-Tó Club Hotelben, ahol kutyát is szívesen látnak, így Chili is velünk tartott. Szombaton délelőtt indultunk és útba ejtettük a Turul Emlékművet Tatabányán, amit már annyiszor láttunk az autópálya mentén, de még sosem volt alkalmunk megállni. Mit ne mondjak, közelről monumentális...Messziről is látszik, hogy nem kicsi, de közelről...

(Már most szólok, rengeteg kép lesz, mert csodálatos időnk volt és Ákos csak kattintgatott...no, de milyeneket??? Nézzétek!)

Turul




Mondjad, Csőrike, hol van az ellenség?! :)))




Panoráma:





Napóleon maga... :)



Megérkeztünk Tatára és mivel olyan gyönyörű volt az idő, gyorsan betettük a csomagokat a szobába és irány a TÓÓÓÓÓ!!! :)Már leeresztették a tavat, de az élvezeti értéke így is hatalmas és a vadludak...káprázatos volt!



Mivel szombaton nem jutottunk el a várig, így vasárnapra terveztük. Elindultunk és lett belőle egy jó nagy túra, ugyanis megkerültük a tavat, ami kb. 7 km... :)

 

És este...az első hó!!!! :)


Háztól-házig 8.2 km volt egészen pontosan!!! :)))

Hétfőn indultunk haza, de előtte még egy kis séta és látogatás a Tenyésztőnél, ahol mint mindig, most is elrepült az idő... :)

A mancsa...




Összegzés képpen: szuper jól éreztük magunkat, megfelelő volt a szállás, finomakat ettünk, hatalmasakat kirándultunk, jókat pihentünk és áprilisban visszatérünk!!! :)